Viis piirua vasemmalle

Tornion matkalla se varmistui. Tapasin terästehtaan väkeä, työssä olevia ja eläkkeelle päässeitä, ja palaute oli sama. Vasemmistoliiton on palattava juurilleen. Vasemmistoliitto on menettänyt identiteettinsä. Näin hienoa sanaa eivät palautteen antajat käyttäneet, sanat olivat paljon krouvimpia, mutta he tarkoittivat tuota.

Kapitalismi, työ, pääoma ja lisäarvo, kaikki nämä ovat unohdettuja sanoja ja käsitteitä. Nykyinen Vasemmistoliitto, raatajakansan perustaman SKDL:n työn jatkaja, on aivan samanlainen puolue kuin, mikä tahansa puolue, joka on ”kaikkea pahaa vastaan ja hyvän puolesta”. Vasemmistoliitto on menettänyt kykynsä, taitonsa ja halunsa analysoida, eritellä ja yleistää yhteiskunnallista menoa. Vasemmistoliitolla ei ole antaa mitään syvempää tai uskottavampaa kuin persuilla tai keskustalla tai kokoomuksella demareista puhumattakaan. Tämän takia Vasemmistoliiton kannattajat ovat eksyksissä, varsinkin nuorempi väki. Tämä oli aitoa vasemmistolaisten ihmisten palautetta.

Nyt on aika palauttaa Vasemmistoliitto vasemmistopuolueeksi, joka pystyy kertomaan ihmisille, missä mennään.  Nokiaa voi käyttää esimerkkinä. Suurpääoman pohjaton ahneus vie, jos pahimmat pelot toteutuvat, 10.000 työpaikkaa Suomesta. StoraEnso on lakkauttanut Kemijärveltä tuottavan tehtaan siirtääkseen tuotantoa vielä paremmin tuottaville alueille. Yara on viemässä Soklin rikastustyön Venäjälle. Venäjällä on halvempaa työvoimaa. Pääomalla ei ole isänmaata, eikä yhteiskunnallista vastuuta. Yhteiskunnallinen vastuu löytyy vain vasemmalta, jos sitä mistään löytyy. Vasemmistoliitto, nyt ”viis piirua vasemmalle”.

1. Kerrotaan, mitä kapitalismi on
2. Otetaan käyttöön selkeät käsitteet; työ, pääoma, lisäarvo, yhteiskuntaluokat ja luokkataistelu
3. Puolue tarvitse organisaation, luodaan uusi nettiaikaan sopiva organisaatio
4. Keskustelu-, luento- ja väittelytilaisuuksia (myös sosialismin teoreetikoista ja merkkihenkilöistä)
5. Tehdään tunnetuksi työväenliikkeen historiaa ja saavutuksia

Televisioaika on vienyt työväenpuolueet hakoteille. Oikean politiikan tekemisen tilalle haetaan filmitähtiglamouria – lööppikansan viihdyttämiseksi. Se tie on työväenpuolueiden kuoleman tie.

Jaakko Ylitalo FM
kansanedustajaehdokas (vas)
Lappi

Ei kommentteja

Vastaa